• Evaluatie Scheidsrechters / spelbegeleiders DSE | Seizoen 2023 / 2024 

  Het voetbalseizoen 2023 – 2024 ligt weer achter ons. En wederom zijn er zo’n  400 wedstrijden op de zaterdagen gemanaged door ons referee korps. 

  Dank daarvoor! 

  Een seizoen, kleine incidentjes nagelaten, waar we weer heel trots op mogen zijn met zijn allen. Daarom wil ik alle spelbegeleiders die de categorieën onder 8 en 9 hebben gefloten, alsmede alle  pupillen scheidsrechters die de categorieën onder 11 hebben gefloten en alle overige (assistenten) scheidsrechters bedanken voor hun inzet, enthousiasme en doorzettingsvermogen waarbij altijd enige weerstand is vanuit spelers, coaches en publiek. Jullie zorgden ervoor dat er elke week honderden voetballers hun wedstrijden hebben kunnen spelen met veel plezier.

  Daarnaast hebben we een zestal nieuwe spelbegeleiders en een 3 tal scheidsrechters intern mogen opleiden waardoor ons korps stabiel blijft. Speciaal dank dus aan: Koen en Rick van der Have, Kyan van Meer, Ruben Withagen, Sofie Drent,  Saar Damen, Jesse Maas en Merijn Baremans. 

  Merijn, Jesse en Saar gaan vanwege hun sterke ontwikkeling als scheidsrechter direct door naar de KNVB opleiding Vereniging scheidsrechter die in September 2024 start.  Succes hierbij.

  Tevens hebben dit seizoen 9 scheidsrechters hun KNVB diploma vereniging scheidsrechter behaald. Nogmaals proficiat,  en het komende seizoen starten er waarschijnlijk opnieuw een 9-tal beginnende, maar ook ervaren scheidsrechters aan deze cursus. Alvast succes.   

   

  Voor iedereen die zich het afgelopen seizoen heeft ingezet om de wedstrijden bij DSE  tot een goed einde te managen wil ik nogmaals hartelijk danken en zie ik medio Augustus weer terug bij DSE. Voor nu tevens een prettige vakantie gewenst.

   

  Zoals ieder jaar geïntroduceerd op de site hier enkele cijfers en de top 3 van spelbegeleiders en scheidsrechters die de meeste wedstrijden in de jeugd hebben gefloten.

  cijfers: Het afgelopen seizoen zijn er een kleine 400 jeugdwedstrijden gespeeld en hadden we 57 spelbegeleiders en scheidsrechters tot onze beschikking. Hiermee konden we alle wedstrijden, op een enkele na,  voorzien van een scheidsrechter of spelbegeleider. 47 hiervan zijn actief geweest. 

  De volgende scheidsrechters en spelbegeleiders hebben het afgelopen seizoen meer dan 10 wedstrijden gefloten. Top gedaan.

  Naam                                                Aantal

  Peter van de Boomen                          25

  Rik van de Pol                                     20        

  Merijn Baremans                                17

  Dyami van Gameren                           15

  Jesse Maas en Luca Pellegrino             14

  Saar Damen en Sofie Drent                 13

  Ab oussiali en Dylano Redert               12

  Amber Stavast                                    11


  Herhaalde Oproep: 

  Op het feit dat vooral onze spelbegeleiders, maar ook onze (beginnende) scheidsrechters soms moeite hebben om vastberaden te blijven in hun beslissingen heeft alles te maken met gedrag en de toon waarop coaches, trainers, leiders, ouders en overige supporters onze spelbegeleiders en scheidsrechters proberen te beïnvloeden in hun beslissingen.

  Het schijnt tegenwoordig al een norm te worden om de beslissing van de spelbegeleiders en scheidsrechters te bediscussiëren, ja ook bij de jongste jeugd, maar zeker ook bij de junioren en senioren is dit met regelmaat het geval geweest.  Het lokt de (begeleidende) tegenstander uit om hierop weer te reageren en andersom natuurlijk. En voor dat je het weet is het plezier bij de spelbegeleiders en / of scheidsrechters verdwenen. 

  Daarom doe ik NOGMAALS een oproep aan al deze mensen om houding en gedrag onder controle te houden. Accepteer en respecteer de beslissingen van de spelbegeleiders en scheidsrechters en reageer niet op uitlokkende reacties van de (begeleidende) tegenstander. Sterker nog, als wij ons hierin voorbeeldig gedragen, hebben wij ook het recht de begeleiding van de tegenstander aan te spreken op hun houding en gedrag, normen en waarden en kunnen mogelijk passende maatregelen genomen worden. 

  Zonnige groeten,

  Scheidsrechter coördinator DSE, Lowie van Elewout.