• Nieuwjaar 5x5

  VV DSE NIEUWJAARS MINIVELDTOERNOOI 2023

  Algemeen

  Bij het Nieuwjaars toernooi worden de “Spelregels zaalvoetbal” van de KNVB toegepast. Aanvullingen en/of afwijkingen hierop worden in dit reglement beschreven.

  Het toernooi is opgezet voor senioren en spelers vanaf 16 jaar die lid zijn van VV DSE.

   

  Prijzen

  De hoofdprijs (krat bier) is voor de winnaar van de finalewedstrijd. Ook de overige teams strijden om een aantal leuke prijzen, waaronder consumptiebonnen.

   

  Fair play/respect voor scheidsrechters en tegenstanders

  De toernooicommissie gaat er vanuit dat het navolgende overbodig is, maar desondanks: wij wijzen erop dat wij van alle deelnemende teams fair play en respect verwachten. Respecteer zowel de tegenstander, als ook beslissingen van de scheidsrechter.

  De scheidsrechter kan een tijdstraf (2 minuten) opleggen aan een speler bij een zware/grove overtreding van de spelregels. Bij herhaling wordt de speler voor het restant van de wedstrijd uitgesloten. Bij ernstig wangedrag kan de toernooicommissie besluiten een speler of een team van verdere deelname uit te sluiten.

   

  Speelveld

  Het speelveld heeft een afmeting van ca. 40x20 meter.

   

  Doelen

  Er wordt gebruik gemaakt van jeugdvoetbaldoelen (5x2 meter).

   

  Aanvang en duur van een wedstrijd

  Het definitieve aanvangstijdstip en de duur van de wedstrijden wordt nog bepaald op basis van het aantal inschrijvingen. Richttijden die de toernooicommissie heeft bepaald:

  • Aanvang: 10:00 uur

  • Einde: ca. 15:00 uur

  • Speelduur: 15 minuten

   

  Het begin- en eindsignaal van wedstrijden wordt centraal vanuit de toernooicommissie verzorgd. De

  wisseltijd tussen wedstrijden bedraagt 2-3 minuten. Teams die de volgende wedstrijd moeten spelen, dienen klaar te staan bij het aangegeven veld.

  Een team dat zich meer dan 2 minuten na het beginsignaal van een wedstrijd bij de scheidsrechter meldt, verliest de wedstrijd reglementair met 0-3.

   

  Teamsamenstelling

  Een team bestaat uit:

  • 1 Keeper

  • 4 Veldspelers

  • Bij voorkeur max. 3 wisselspelers

   

  Wisselen mag alleen ter hoogte van de middenlijn, waarbij een speler pas het veld mag betreden op het moment dat de speler die het veld verlaat zich ook daadwerkelijk buiten het speelveld bevind.

  Een keeper/speler mag maar voor één team uitkomen. Bij overtreding volgt diskwalificatie van alle teams waarvoor de keeper/speler heeft gespeeld.

   

   

   

  Bal

  Er wordt gespeeld met een bal (maat 5), waarmee wedstrijden van het senioren veldvoetbal worden

  gespeeld.

   

  Aftrap

  Het eerstgenoemde team in het wedstrijdprogramma trapt af.

   

  Puntentelling

  Puntentelling: 3 punten voor een overwinning, 1 punt bij gelijkspel, 0 punten bij verlies.

   

  Stand in de poule

  Voor de plaats op de ranglijst in de poule gelden achtereenvolgens:

  • Het aantal punten;

  • Het doelsaldo;

  • Het aantal gescoorde doelpunten;

  • Het onderlinge resultaat van de teams die gelijk zijn geëindigd.

   

  Als er dan nog altijd teams zijn die exact gelijk staan, dan worden er strafschoppen genomen. Eerst een serie van drie strafschoppen, om en om te nemen door drie verschillende spelers. Indien hierna nog geen beslissing is gevallen, worden er om en om strafschoppen genomen. Eerst door spelers die in de eerste serie nog geen strafschop hebben genomen en eventueel daarna weer de spelers uit de eerste serie tot er een beslissing is gevallen. Alleen bij de finalewedstrijd worden er vijf strafschoppen genomen.

  De strafschopbepalingen gelden ook als er bij de finalewedstrijden na de reguliere speeltijd geen beslissing is gevallen. Er wordt dus niet verlengd.

   

  Terugspeelregel keepers

  De terugspeelregel is hetzelfde als bij veldvoetbal, m.a.w.: een door een eigen teamspeler teruggespeelde bal mag door de keeper niet met de handen worden aangeraakt.

   

  Slidings

  Het is voor keepers en spelers verboden om slidings te maken met een tegenstander in de buurt. Wordt er bewust een sliding gemaakt dan volgt een uitsluiting voor 2 minuten. Bij uitglijden of bij liggend op de grond de bal spelen met een tegenstander in de buurt volgt alleen een vrije trap.

   

  Wedstrijdkleding

  Wanneer de scheidsrechter besluit dat de wedstrijdkleding van beide teams teveel op elkaar lijkt, dan is het eerstgenoemde team in het wedstrijdprogramma, verplicht om hesjes te dragen.

   

  Tot slot

  Richtlijnen, spelregels en reglementen bevatten altijd ruimte voor vrije interpretatie. Protest tegen

  beslissingen van een scheidsrechter en/of de toernooicommissie is niet mogelijk. In elke situatie waarin dit toernooireglement niet voorziet is de beslissing van de toernooicommissie bindend.