• Geef de sporters voldoende voetbal- rust!

  In het kader van goede lichamelijk zorg voor de jeugd van DSE hebben Artifex Fysiotherapie de specifieke DSE warming-up voor de jongste jeugd gecreëerd en sinds vorig jaar de JO14-1, JO14-2 en MO11-1 advies gegeven over de aanstaande groeispurt en hoe daarzonder al te veel lichamelijke klachten doorheen te kunnen komen.

  Wij willen graag goede zorg en advies blijven geven en in dat kader geven wij nu het volgende advies:

  Geef geen voetbal activiteiten gedurende de vakanties, zorg voor minimaal 3 weken rust in de winterstop en 10-12 weken rust in de zomer.

  Door rust te nemen kan het lichaam komen tot herstel, kleine klachten kunnen volledig verdwijnen! 

  Geen voetbal- activiteiten betekend niet dat er geen team-activiteiten mogen plaatsvinden.  

  Sterker nog….…..de vakantie leent zich prima om een keer iets totaal anders te gaan doen. Andere onderdelen van teamsport kunnen hiermee juist gestimuleerd worden: teambuilding door samen iets te maken of te bouwen, loopscholing geven, handballen (vrijlopen zonder bal, oog hand coördinatie), 

  reactie spellen spelen (https://nl.pinterest.com/koenmotte/reactiespelletjes/)  of 

  voetbal kennis spellen (spelregels (https://upcoming.nl/artikel/43775/ken-jij-alle-spelregels-van-voetbal) of vragen met details van het lopende seizoen).

  Een totaal andere sport doen is overigens heel belangrijk voor de algemene lichamelijke ontwikkeling van uw kind. 

  Zorg wel dat deze sport dan geen competitie-element in zich heeft voorbeelden hiervan zijn; dansen, streetdance, judo, gymnastiek, zwemmen……enz.

  Bovenstaande zal niet alleen op korte termijn zijn lichamelijk voordelen hebben maar vooral ook een langer termijneffect.

  De kinderen zullen na een periode van voetbalrust weer met veel enthousiasme naar de voetbaltrainingen komen en misschien het allerbelangrijkste nog is dat ze op 16 tot 18-jarige leeftijd niet uitgekeken raken op de allermooiste sport: Voetballen!!!!

  Heeft uw kind onverhoopt toch lichamelijke klachten app mij (Paul Wijdeven) dan: 0651393654   

  Veel plezier de komende herfstvakantie!