• Eerder hebben we gemeld dat we als vvDSE een KNGF geleidehond pup hebben gesponsord. Onderstaand een update over deze pup.

  MEREL: nog zo klein

  update van het puppy pleeggezin - oktober 2018

  Op 7 augustus kwam Merel in ons gezin. Ze was een hartenbreker en we konden niet over straat of werden aangesproken op haar uiterlijk. Het was voor Merel erg wennen want wij zaten midden in een verhuizing. Daarom hadden wij een plekje gemaakt waar ze rustig kon liggen. Na 14 dagen sliep ze alleen en na ongeveer een maand sliep ze door en werd om 06.00 wakker. Nu slaapt ze tot 08.00 uur. Ze plast en poept veel en goed. Merel was erg eigenwijs en vertikte het aan de lijn te lopen, dat heeft weken geduurd. Op 14 augustus zijn wij van Eindhoven naar Dongen verhuisd en weer was dat erg hectisch voor Merel. Het is een allemans vriend dus werd er meer met haar gespeeld dan gewerkt. Maar uiteindelijk was de rust terug. Zij speelde met het papier en had de tijd van haar leven.

  In Dongen konden wij aan haar opvoeding beginnen en was ze snel zindelijk, nou ja bijna een klein ongelukje daargelaten. Nu gaat ze bij de deur staan en blaft zo van het is nodig dat ik eruit ga. Merel is intelligent en zeer snel van begrip. De commando`s volgt ze goed op. Toen ze bij de dierenarts kwam voor haar prik bleek dat er een hoektandje was afgebroken. Dat is 1 oktober onder een roesje weggehaald i.v.m. infectie gevaar. Wij mochten haar om 14.30 uur ophalen maar men belde of we een uurtje eerder kwamen want ze was goed wakker en hield iedereen van het werk. Zo speels was ze.

  Merel eet prima en komt gemiddeld 1 kilo per week aan. De dierenarts is zeer tevreden haar vacht glanst als een zonnetje en Merel is goed gezond. Ze is gek op het bos en graaft als de beste kuilen, ook in de tuin. Op boomstronken gaan staan en eraf springen en over boomstronken springen gaat haar goed af. Ook zoeken, daar is ze een kei in, als er maar ergens een brokje onder ligt vindt ze het en blijft net zolang blaffen tot wij begrijpen wat er is. Merel gaat al regelmatig mee naar het winkelcentrum en in de winkels, dat gaat prima. Honden en paarden, ze is er niet bang voor en denkt dat zij hun de baas kan, maar komt daar snel van terug bij een grom van de andere hond. Spelen is het liefst wat ze doet en dan met speelgoed waar ze aan kan trekken zoals een bot. Apporteren doet ze prima. Merel is nu bezig obstakels uit de weg te leren gaan.

  Nu dat was het eigenlijk wel voorlopig.

  Wij hopen dat jullie een beeld gekregen hebben van Merel hoe ze is .Het is een scheet.