• Update vrouwen- en meisjesteams

  Na de door het Covid19 virus afgedwongen competitiestop afgelopen maart heeft de vrouwen- en meisjestak van DSE niet stilgezeten. Nadat diverse jonge speelsters vanuit andere verenigingen interesse toonden om bij DSE te komen spelen in het nieuwe seizoen heeft het Technisch Hart van DSE onderzocht of het haalbaar was om weer met een 2e selectieteam te starten: een jong-DSE dat aan de ene kant de springplank moet zijn voor talenten om de sprong naar vrouwen 1 (hoofdklasse) te maken en aan de andere kant een uitvalsbasis moet zijn voor wissels van vrouwen 1 om toch op het vereiste niveau competitie te spelen. Met het beleidsplan als uitgangspunt, waarin is vastgesteld dat DSE meisjes bij voorkeur na hun MO17 periode bij de senioren wil laten instromen, heeft DSE besloten volgend jaar geen MO19 in te schrijven maar het huidige MO19 door te laten gaan naar de senioren. Hierover zijn gesprekken met dat team gevoerd en na aanvankelijk lichte protesten gingen de meiden akkoord met de overgang naar de senioren. Inmiddels trainen ze al enthousiast en gemotiveerd mee met de selectie.  

   

  Per heden zijn we zover dat we kunnen melden dat we klaar zijn voor de start van het nieuwe seizoen. DSE gaat het nieuwe seizoen inderdaad in met een extra selectieteam dat gaat starten in de 3e klasse. Het huidige vrouwen 2 wordt daarmee vrouwen 3. De vrouwen selectie en vrouwen 3 blijven op dezelfde wijze samenwerken als afgelopen seizoenen.

   

  De vrouwenteams gaan ook nauw samenwerken met de hoogste jeugdteams (MO17 en MO15) zodat er de komende jaren een continue stroom talenten richting de senioren blijft  bewegen. Daarmee heeft DSE de voetbalpiramide bij de vrouwen die het al een tijd wil. (Jeugd)speelsters kunnen nu instromen op top- (hoofdklasse) prestatie- (3e klasse) en recreatieniveau (4e klasse). Zo kan hopelijk elke speelster de komende jaren ook na haar jeugdperiode op het eigen niveau blijven voetballen.

   

  De vrouwenselectie bestaat het komende seizoen uit 38 speelsters.

  Wouke gaat terug naar Sprundel, Hebe gaat naar Sparta en La Vie en Sabine stoppen (voorlopig) door blessures. Myrthe, Amy, Elvi, Imane, Janske, Maud, Gwenn, Brechje, Floor, Roos, Sam, Britt, Rachelle, Joyce en Shirley komen over uit de jeugd van DSE.  Janneke, Fleur en Anouk komen van Sc Gastel, Moya van Achtmaal en Rosina en Chemene van Welberg. Nikki komt terug van VVR. En Senna kwam afgelopen winterstop al over van Excelsior (Barendrecht).

   

  Ook de technische is uitgebreid. Patrick blijft na een proefjaar als trainer verbonden aan de vrouwenselectie. Van Welberg komt Pierre over. Hij gaat tevens de cursus UEFA C volgen. DSE zoekt nog extra assistent-trainers voor met name dinsdagavond en een 3e keepster.

   

  De nieuwe piepjonge selectie van DSE vrouwen is dus behoorlijk uitgebreid qua aantallen maar is ook gegroeid in kwaliteit. Er zal hevige concurrentie ontstaan om de basisplaatsen in vrouwen 1 en vrouwen 2. En zo hoort het ook. Met een 7e plaats op de ranglijst toen het seizoen werd afgebroken, redelijk spel en resultaten tegen de top 4 en inmiddels alle posities dubbel gelijkwaardig bezet mag er door vrouwen 1 voorzichtig naar boven worden gekeken. En ook van vrouwen 2 en vrouwen 3 verwachten we vuurwerk in de 3e en 4e klasse.

   

  Hopelijk tot snel langs de lijn.